Yleisimmin tarvitsemme muutaman kuvan kolmesta kuvakulmasta. Aluksi kuvan voit ottaa suoraan edestä niin että liivit näkyvät kokonaisuudessaan. Nämä kuvat ovat tärkeimmät ja halutessasi voi meille lähettää vain edestä otettujakin kuvia. Toisen kuvan voi ottaa sivusta niin että liivin ja rinnan sivuprofiili näkyy. Kolmantena myös voi ottaa kuvan takaa liivin takaosasta.
Käsittelemme kuvia luottamuksellisesti ja päätarkoituksemme on auttaa sopivan koon ja liivimallin löytämisessä. Kuvan voit ottaa itse tai pyytää apua kuvan ottamiseksi. Myös peiliä voi hyödyntää kuvauksessa, jos kuvaaminen tuntuu selfie-kuvina hankalalle. Kuvatessa on hyvä tarkistaa, että puhelin tai kamera ei peitä rintojasi kuvissa.
Sovituskuvat apuna kokosuosittelussa
Ennen sovituskuvien nappaamista kannattaa vielä kurkata kaupasta pukemisohjettamme. Ohjeesta saa vinkkiä mihin ympäryksen, kuppien ja olkainten osalta on hyvä kiinnittää huomiota rintaliiviä pukiessa. Sovituskuvista voi itsekin tarkistaa, että rintakudos on kahmittu kuppeihin ja olkaimet on säädetty sopivalle kireydelle. Vaikka kuppi olisikin pieni, kannattaa kainaloista kahmia rintakudos kuppeihin. Tuolloin kuvista hahmottuu paremmin, kuinka monta kuppia olisi syytä kasvattaa rintaliivin kokoa, kun rintakudosta ei ole kainalon puolella jemmassa.
Miten sovituskuvia kannattaa ottaa?
Sovituskuvan voi ottaa liivistä suoraan edestäpäin. Kuvasta näemme miten liivi istuu kokonaisuutena rinnoillesi, onko rintakudosta jäänyt kainalon puolelle sekä miten kaarituet istuvat koossa rintakehälle.
Pyri olemaan kuvissa mahdollisimman luonnollisessa asennossa. Eteenpäin ei tarvitse nojata. Kädet on hyvä pitää mahdollisimman rentoina kehon vieressä. Käsiä ei kannata nostaa ylöspäin, koska tuolloin rintaliivi ei ole luonnollisessa asennossaan keholla. Käsien ylösnostaminen voi korostaa väljyyttä kupin yläosassa, varsinkin jos kupin yläosa ei ole joustavaa, rintaa mukailevaa materiaalia, kuten joustopitsiä.
Lisäkuvana voi ottaa kuvan yläviistosta, jolloin näemme millainen erkanema mahdollisesti kaarituessa on rintakehästä.
Myös sovituskuvana voi ottaa sivuprofiilin liivistä. Tästä näemme miten kaarituki asettuu kainalon alueella, meneekö kaarituki liian kauas selän puolelle tai painaako kaarituki rintakudosta kainalon puolella.
Mikäli kuppi on väljä ja haluaa osoittaa kupin jäävän reilusti väljäksi ei kannata laittaa esineitä kuppiin. Mikäli kupissa on ylimääräistä tavaraa, emme näe miten rinta luonnollisesti istuu kupissa. Rintakudos on pehmeää ja joustaa esineiden edestä, kun kuppiin laitetaan lisätäytettä. Kuppia ei kannata myöskään venyttää, koska varsinkin joustavasta materiaalista tehdyt kupin venyvät yllättävänkin paljon ja rinnan luonnollista istuvuutta kupissa ei näe.